Köpa bitcoin cash

När Bitcoin Cash lanserades i augusti 2017 blev alla Bitcoin-ägare från block 478558 också ägare till lika många Bitcoin Cash. Bland dem som inte ägt Bitcoin tidigare ökar intresset för att köpa och detta märks inte minst på alla de artiklar och hemsidor som nu publiceras i syfte att guida, diskutera och debattera hur du går tillväga och vilka satsningar som bör göras.

Att köpa Bitcoin Cash eller investera i kryptovaluta skiljer sig inte direkt från annan valutahandel. Grunden är fortfarande densamma, investeraren köper en tillgång och säljer den vid rätt tillfälle för att gå med vinst. Själva köp och sälj-aktionen sker genom att investeraren spekulerat i tillgångens upp- och nedgång. Det är viktigt att den som vill köpa kryptovaluta är insatt i riskerna och hur denna typ av kryptohandel fungerar.


Hur du köper och använder Bitcoin Cash

Den som vill köpa Bitcoin Cash kan göra detta via en handelsplattform. Det vanligaste sättet är att ha en digital plånbok där de köpta valutorna förvaras tills dess att det är dags att sälja. Genom att förvara dem i en plånbok är det också möjligt att handla för dem på nätet eller i vanliga butiker (som valt att acceptera valutan). Ännu har mindre än en fjärdedel av alla butiker i Sverige implementerat den digitala valutan i sina betalsystem, men det finns några. Genom en enkel sökning på internet kan dessa butiker lätt hittas. Stora internationella företag som Amazon och Expedia är andra exempel på butiker som accepterar kryptovalutan som betalning. För köp av Bitcoin Cash finns det en rad plattformar att använda sig av, både svenska och internationella. Coinbase, Safello eller BTCX är alla exempel på detta och givetvis den största av dem alla, Kraken.

Alternativa metoder

Ett annat sätt att handla med Bitcoin Cash liknar den investering som valutahandlare genomför vid vanlig Forex Trading. Istället för att äga Bitcoin Cash kan investeraren satsa på binära optioner, spekulera i tillgångens värde och använda sig av CFD-kontrakt. Investeraren får då möjligheten att utnyttja hävstångseffekten samt att spekulera i värdets upp- och nedgång utan att äga tillgången. För detta krävs att en mäklare används och några av de som rekommenderas av kunniga är Trade.com, eToro, 24option, Ava Trade och IQ Option. Det är också viktigt att den som vill använda sig av CFD-system är väl införstådda i hur dessa fungerar, dess fördelar och risker och att utdelningen kan slå åt båda håll. 
Vid handel med Bitcoin Cash bör du vara uppmärksam på valutaväxlingskursen som ibland kan vara hög och på så sätt göra affären onödigt dyr.